jun 282015
 

Eindelijk was het zover!!! 28 juni de dag van de Toerversie Utrecht! De wekker ging om half zes en ik was om tegen zessen al onderweg. Zaterdagavond alles ingepakt en klaar gezet en nog net ff een nieuw regenjack aangeschaft. De auto geparkeerd onder het CA kantoor op Papendorp waarvandaan ik om kwart over zes vertrok. Nog ff de banden checken en dat bleek later bijna fataal. Op naar de start, Mandy had een goede tip gegeven, ga lekker vroeg dan kun je je eigen ding doen.

Nou dat was maar goed ook want er ware nog meer van die nerveuze bikers zoals ik, maar goed ik stond uiteindelijk voorin het start vak bij de eerste 500 mensen die om 7 uur mochten starten voor hun 110 of 150 Kilometer. Pff bijna 7 uur nog een keer alles nakijken, eten, drinken, reserveband, regenjack en de banden nog een keer checken. Dat is raar mijn voorband lijkt we zacht… nee dat kan niet rijden maar.

Early start

Rise and Shine

Het startschot klinkt en weg zijn we, dwars door Utrecht, via Hoograven naar de Waterlinieweg. Hoe cool dat je daar met de fiets overheen rijd, op naar Overvecht. Shit wat is dat???? De organisatie had vergeten dat in een tunnel de roosters in de rijrichting lagen en met de dunne bandjes rijd je daar makkelijk in. GVD, SHIT, K.T en wat al niet meer, mensen vallen en ik kan nog net over de roosters springen maar voel dat mijn band zachter aan het worden is. Op naar Leidsche Rijn……

Waterlinieweg

Dan gebeurd het, de man in de Rode Tour Auto raakt de weg kwijt, denk het volgende in 500 man op een racefiets snelheid rond de 30 per uur en links is links rechts is rechts. De man in de auto gaat rechts en 500 man volgen, ik zit vooraan de groep en hoor een motoragent roepen dat we verkeerd gaan. De man in de auto hersteld zich midden in De Meern en gaat links naar de juiste weg, op dat moment trekken de motoren het gas open en gaan rechtdoor. Zo ook 500 man met een gangetje van 50 per uur…. De verkeerde kant uit dus. Oja, 3 km later rijd ik dus lek… Het bleek dat mijn ventiel was verdraaid en lucht lekte, snel verholpen en verder.

De rest van de tocht was super mooi en onderweg de bekende vrienden voor 1 dag ontmoet. Na De Meern reden wij naar Oudewater, Driebruggen en zo door naar Bodegraven. Bij Fort Wiericke Schans was een controle post en kon je eten. Dit eten was meer dan je je kon bedenken, uiteindelijk hebben ze daar 9000 mensen verwerkt die dag.

Rust op de 110 en 150 Kilometer

Eten…….

Na Bodegraven ging het verder naar de Nieuwkoopse Plassen, het minste deel van de tocht. Niemand buiten en die er waren keken heel vervelend. De wind stak op en de lucht betrok, hier zaten we op een KM of 60, dus nog een kleien 50 te gaan (als je de tocht door de Meern niet meerekende). Ik raakte betrokken bij een aantal groepjes en reed afwisselend op kop of hing lekker in het midden uit de wind. Vanaf de Woerdense Verlaat richting Kamerik reed ik alleen, halverwege kwam ik een grappenmaker tegen die met 60KM per maand trainen genoeg dacht te hebben en in Kamerik voor de 4de keer ging stoppen. Chappie! Dat gaat dus echt niet lukken dacht ik.

Kamerik naar Kockengen en door naar Haarzuilens, een mooi deel van de tocht! Mooie paden en wegen en veel mensen langs de weg. Op dat moment realiseren wij ons dat het wel heel vroeg is. Al met al zitten wij op een schema van iets meer dan 4 uur voor de 120KM die wij uiteindelijk gaan afleggen. Via de Leidsche Rijn weer naar Utrecht en dwars door de start naar de Jaarbeurs.

HAHA Daar zijn ze niet klaar voor ons, de Finish wordt nog aangekleed en de mannen met de snelle jelle’s staan maar net klaar. Ik sprint nog een keer naar de eindstreep en klok uiteindelijk af op 4 uur en 15 minuten voor 120KM inclusief een 20 minuten onderbreking in Bodegraven.

Finish

Massasprint

Aan de eindstreep staan mijn Moeder en Vader, later komt ook mijn schoonzus die moest mijn zwager opwachten. Die reed de 75 KM met zijn werk.

Eind goed al goed! Lekker gereden, mooie tocht gehad.

Ik kan zeggen dat ik met 13000 mensen een deel van Le Tour 2015 heb gereden in Utrecht

Route

Sorry, the comment form is closed at this time.