feb 012015
 

Na bijna een maand niet naar doosjes te hebben gezocht was het op de laatste dag van januari tijd om weer eens een gokje te wagen. Het weer leek wel aardig te worden en in de middag was er geen vuiltje aan de lucht in de buurt van Gouda. Tja met in je achterhoofd de misser van de weermannen eerder in de week moest dit wel een slecht voor teken zijn..

Gerard en John spreken om 1 uur of om naar Reeuwijk te gaan en met de fiets rond de plassen te rijden om een aantal caches te doen. De start was mooi, lekker weer wel wat koud maar doe eens gek we gaan op pad.

Gaande weg werd het guurder, donkerder en begon het te spetteren. Ach,  een beetje maar, wij hadden regenkleding aan (alleen John had niet echt een regenbroek) Zonnebril was ook opgezet want geluk dwing je tenslotte af! De caches lieten zich makkelijk vinden, maar toen de vogels op de Reeuwijkse plassen plotseling hard begonnen te schreeuwen leek er iets mis te gaan.

En mis ging er inderdaad iets….. Na de zesde cache ging de band van Gerard lek. Niet getreurd wij hebben reserve banden. Echter op het moment dat Gerard de band er af had en John de nieuwe band wat lucht gaf trok de lucht helemaal donker aan. Regen, Sneeuw, wind en wat al niet meer er uit de lucht kon komen kwam naar beneden. Zo goed en zo kwaad het kon de band gefikst en op naar de volgende locatie, de paden ware een modderpoel geworden en de neerslag bleef maar vallen. John’s spijkerbroek was ondertussen een ijsbroek geworden en het werd ook nog flink kouder. Dus terug naar de auto.

 Bij de auto aangekomen, snel de fietsen op de drager gezet en de auto in, kachel op 22 en warm maken dat hok. 10 minuten later keken wij terug op een lekkere middag buiten en ach-ja  een klein beetje sneeuw en wind…

Sorry, the comment form is closed at this time.