mrt 222015
 

Kort geleden waren Richard en John op het spoor gezet van de Red Dirt Bikers en hun Urban MTB rit in Nieuwegein. Deze groep vrienden gaat de de Duchenne Heroes rijden in september en had deze rit georganiseerd om geld in te zamelen voor dit doel! Ilja , die met John bij WTC Nieuwegein fietst, was ook van de partij en heeft het allemaal op de film vastgelegd.

22Maart kon geen mooiere dag zijn. Stralende zon lekker fiets weer, 80 deelnemers en een zeer uitdagende route. Na een foto sessie door de vader van John en de toespraak van de organisatie gingen wij onderweg. De bedoeling was dat wij een 2 tal plekken gingen bezoeken waar het e.a. te eten en drinken was. Doordat er nog een wielerwedstrijd was op het parcours was er een alternatief gekozen om ons toch op weg te laten gaan. Echter dit zorgde ervoor dat binnen 10 minuten wij bij de eerste stop waren.

En wat voor een stop, op de fiets door een school rijden. Heel erg leuk, dus gelijk maar 6 keer er doorheen gereden 🙂 Toen via de geluidswal aan de A2 naar het noorden gereden en door allerlei achteraf paadjes onze weg gevonden naar het pad dat ons terug bracht naar alweer de geluidswal. Nooit geweten dat je daar kon rijden en desondanks het wat smal was kon je er aardig rijden. best wel spannend!

Na een km over 3 kwam John een tak op links tegen 🙁 niet gezien of opgemerkt maar John vloog een metertje of 5 door de lucht en beland met zijn snufferd in de struiken. Ries was nog witter dan het shirt dat hij aan had zo geschrokken was hij. Op de heen weg had John ook al een robbertje gevochten met een brug namelijk.

Aan het einde van de geluidswal route arriveerde wij bij het Mercure hotel, hier gingen wij een parkeergarage in om naar de bovenste verdieping te rijden. Daar werden wij getrakteerd op Prosecco en broodjes! Goed verzorgd hoor.

De wijn smaakte heerlijk en wij waren klaar voor het laatste deel van de tocht. Ondertussen merkte wij dat er niemand voor ons zat en dat wij voorop reden. Was niets te winnen maar het was wel leuk. Door Nieuwegein naar IJsselstein door naar de Nedereindse Plas voor de laatste uitdaging. De Nedereindse Berg. Mooi parcours, lekker stijl maar met 20KM in de benen een killer. Ries en Ilja hebben alles gereden John haakte na 2 km (op de berg)  af met kramp. Maar al met al een prima prestatie voor ons kleine team. Wij lieten de berg achter ons en melde ons bij de organisatie waar wij ons het koude bier heerlijk lieten smaken.

De 80 rijders brachten ongeveer 4000 euro bi elkaar, wij hebben genoten nieuwe routes ontdekt en plezier gehad.

Wil je meer weten? kijk het filmpje, foto’s en de route

 Foto’s en Video

 

De route

Sorry, the comment form is closed at this time.