jun 062014
 

Eindelijk was het zover, PLANB kon beginnen. Iedereen was er klaar voor om op 6 Juni af te reizen naar Winterswijk. Mandy en John ging kwartier maken, en de rest kwam in de loop van de dag en avond. Uiteindelijk was iedereen er om een uur of 11 in de avond. Swieb zou Swieb niet zijn als hij niet eerst een conversatie gehad zou hebben met Coen (de camping eigenaar) in badjas over de aankomst tijd op de camping. Bus vertraagd, brug open en wat al niet meer en Coen vond het al snel goed.

Zaterdagochtend tijd voor ontbijt, op de fiets naar Winterswijk en de eerste de beste bakker bezocht. Wat een geluk, iedere klant 4 broodjes gratis….. Dus iedereen iets kopen en met de krentenbollen en broden ook met  14 bolletjes naar de camping. Lekker eten en dan op de fiets om de Zwerfkeien tocht te rijden. 30 KM door de mooie omgeving en onverwachte plekjes bekijken, de mooiste was een Rustpunt met Weide zicht waar de koffie en koek met zelfbediening gretig aftrek vond van ons. Mooi dat dit in Nederland nog kan.

De route die wij hebben gereden was tevens een fietscache en daar hebben wij dankbaar gebruik van gemaakt! Aan het einde van de dag hebben Marga, Marian en Jan-Willem inkopen gedaan voor het avondeten terwijl de diehard cache crew op zoek ging naar het eind coördinaat. Wat toevallig de cache lag dichtbij de plaatselijke ijsboerderij 🙂

 

 

 

Eerste pinksterdag stond in the thema van een fietstocht naar Vreden (DE) en een bezoek aan het wijngoed Hesselink in Winterswijk. Het weer was in de ochtend tamelijk ruk, maar daarna klaarde het weer lekker op en gingen wij op weg naar Duitsland. Allereerst geprobeerd een cache te spotten maar dat lukte niet echt. Dan maar een lekker stuk duitse Kuche mit Cafee

Dit was een mooi bodem voor de wijproeverij bij Wijngaard Hesselink Achteraf bleek deze “boer” mee gedaan te hebben aan Boer Zoekt Vrouw! Uiteindelijk niets geworden naar bleek maar dat heeft geen invloed gehad op de smaak van de wijn die hij produceerd. Gezellig in de tuin gezeten en ons voorbereid op de BBQ die Jan-Willem had besteld.

 

GroupSelfie 🙂

Na het nuttigen van de wijn was het de hoogste tijd om naar de BBQ af te reizen en te genieten van de mooie avond. De BBQ smaakte perfect, het was meer dan genoeg en een aangename verwelkoming dat het eten er als was en alles was voorbereid. Ook heel handig was het feit dat alles in kratten kon worden  gestort en er bijna geen afwas gedaan hoefde te worden.

De laatste dag was iets anders dan gepland. De regen dreiging was groter dan verwacht en na het bezoek aan de Steengroeve en het eten van een ijsje moesten wij in super speed stand naar de camping om alles in te klappen en op te ruimen. Dit was met alle hulp zo gedaan en wij konden met weinig waterschade de camping verlaten!

PLANB  komt zeker volgend jaar weer op de Agenda

Foto’s

Zwerfkei Route Zaterdag 7 Juni

 

Sorry, the comment form is closed at this time.