feb 142016
 

Het is een once in a lifetime kans om te mountainbiken op een Luchtmacht Basis die nog in gebruik is. Maar vandaag was het zover, het was al een tijdje bekend en Gerard, Vincent en ik hadden bedacht dit te gaan rijden. Vincent is net helemaal hersteld van alle dingen die hij in de afgelopen maanden heeft opgelopen 🙂 en was weer van de partij. Ook Coby was er bij om Vincent in de gaten te houden 😉 😉 😉

Goed dan de dag was daar, regen sneeuw en kou ware de vrienden voor de dag. 7 uur in de auto vanuit Lopik onder weg naar Woensdrecht. Tegen half negen op de carpool in Heerle waar Vincent en Coby aankwamen en rond half negen op de luchtmacht basis. Indrukwekkend hoor, een heuse poort met militairen en toegangscontrole. Ok dan, auto parkeren fietsen klaar zetten en op naar de inschrijving. Deze formaliteit is nodig om te weten wie wie is en waar je vandaan komt en stiekem een controle  voor de basis. Iedereen krijgt een oranje bandje om , zodat je weer op het terrein kan komen tijdens de tocht.

Het begin is een makkie 🙂 lekker over de basis crossen en tijd om je ogen uit te kijken. Mensen mensen wat een groot terrein en wat een boel mogelijkheden. Na een km of 8-9 kwamen wij bij de runways, ook heel indrukwekkend en vanaf hier gingen wij de bossen in. Strakke klimmetjes jodelende afdalingen en voor ieder wat wils. De eerste 20KM ware redelijk makkelijk te rijden, hier en daar bagger en moest er wat gebikkeld worden door diepe plassen. Toen kwam deel 2 na de pauze en hier werd het echt menens , baggeren, sleuren, ploeteren en hard labeur…….. Gerard en Vincent gingen onderuit, Gerard hield er een zure schouder aan over, Vincent een nat pak. Even later ging ik ook onderuit, vast in de bagger. Uiteindelijk hebben wij alle drie de eindstreep gehaald en kunnen terugkijken op een mooie tocht over 35KM door het Nederlands-Belgische grensgebied.

Na afloop was er Snert voor Vincent en Gerard, ik naam een lekker bakkie en een snelle Jelle. Als het volgend jaar weer is denk ik dat wij er weer bij zijn!

De afgelegde route:

 

Wings 4 Kika MTB-tocht Vliegbasis Woensdrecht from Eddy Voeten on Vimeo.

Sorry, the comment form is closed at this time.