mrt 232014
 

De  mannen hebben de smaak te pakken, iedere week een keer of 2 in wisselende bezetting op de fiets de polder door. Deze keer Richard, Gerard en John. om 8:30 vertrekken bij Richard… Dat is gelukt maar vraag niet hoe, John is met wandelen onderuit gegaan en heeft een gekneisde rib maar met een pijnstiller gaat het allemaal lukken. Zo goed zelfs dat Gerard zich afvraagt onderweg wat er in die pillen van John zit 🙂 

Op weg dan maar, de route is niet vooraf vastgelegd maar meestal is er wel een cache te zeken in de regio, zo ook vandaag. M’n Visstekkie , Gerard had de coördinaten en de tools om de cache te lichten. Man het was heerlijk weer, wel fris en veel wind maar prima fiets weer. Onder het genot van een goed gesprek en een heerlijk tempo waren wij snel bij de cache. Plaats gespot, tool gebruikt, en de logrol beschreven. Althans Gerard en Richard, John zorgde  voor de foto’s 😉 Snel weer op de fiets en de tocht ging verder via Haastrecht over de dijk naar Gouda. Al snel besloten wij “boven over” langs de a12 terug te rijden naar Lopik.

Dit betekende dwars door het gebied van De Reeuwijkse Plassen, en wij waren niet de enige. Onderweg kwamen wij  mensen tegen die aan het skiën waren zonder sneeuw. Gerard vertelde hen nog dat Oostenrijk veel verder was maar dat begrepen ze niet, Joh wat ziet dat er stom uit. Skies op wieltjes, ga dan gewoon skeeleren… Oja toen de bulk voorbij was stuiterde er nog een dame van een jaar of 70 op het asfalt, dat liep goed af maar wij zijn toch even gestopt om te kijken of er hulp nodig was.

De tocht bracht ons naar Bodegraven, door een ruiverkavelingsgebied naar Waarder en zo weer richting het vertrouwde Lopik. Hier hadden wij de wind weer lekker tegen en als kers op de slagroom een bui hagel op ons hoofd gekregen!

 

Al me al een lekkere tocht van 51-52 KM getrapt door een fraai stukje Nederland!

Fotos….

Route.

[map style=”width: auto; height:400px; margin:20px 0px 20px 0px; border: 1px solid black;” gpx=”http://geolol.nl/lolpress/http://dl.dropbox.com/u/24690300/geolol//Rondje bodegraven.gpx”]

Sorry, the comment form is closed at this time.