apr 042015
 

Het was zover!!! het GVTFE2015 kon beginnen. Na een niet zo’n uitgebreide voorbereiding en planning waren wij klaar voor de Trail in Veenendaal. Deze editie konden Jan-Willem en Ton Leppers niet van de partij zijn. Om 7:30 verzamelde Vincent, Richard, Ton V en John op de Dirck van Delenlaan om te vertrekken naar Renswoude. Gerard en Marian hebben een seizoensplek op de een camping aldaar!

Wij hadden om 8:30 afgesproken in Renswoude. om 08:15 kregen wij al een appie van Ton L om te vragen wat het tent nummer van Gerard was en of hij toevallig tegenover de glijbaan stond. Om 8:23 de confirmatie dat de sleurtank was gelokaliseerd inclusief de bemanning, om 08:35 was de rest van het bataljon te plaatse en kon er kwartier gemaakt worden. Na de koffie met Goudse Koeken in de tent bij Gerard werd er een plan getrokken! Inmiddels was het droog en konden de stalen rossen naar buiten. Ton L ging nog even een strategisch plan maken en moest vanuit de remote control room de missie gaan gadeslaan. 

Op pad dan maar, het begin van de missie om 140 groene doosjes uit te schakelen 🙂 bij de eerste werd de welbekend selfie gemaakt en daarna volgde een serie van mooi, vervelende, nare en minder fijne locaties. De doosjes werden makkelijk gevonden en onschadelijk gemaakt. Halverwege de route moest er gestopt worden op een terrein met zeer verdachte personen. 

Allereerst moest er een code naam op een stuk hout worden geschreven, wat eigenlijk al heel vreemd was!! Om dan ook maar niet op te vallen bestelde Swieb een bakkie koffie voor het team en met koffie en al mengde wij ons onder de aanwesigen. Blijkbaar moest je hier raar gekleed gaan en fan zijn van een soort munten verzamelijng. Op een bankje vlak bij een tent zaten een Grijze Dakduif (die wij al eerder hadden gezien) en een raar mannetje met een dikke jas, codes uit te wisselen van waarschijnlijk locaties. The Bosfactor merkte dat als eerste op en wij hebben overwogen om deze 2 te elimineren. Hadden wij dat maar gedaan want die Dakduif kwamen wij te vaak tegen na deze stop.

De weer goden waren ons goed gezind, wel koud (3 graden) maar geen regen. Met een aardig gangetje hebben wij uiteindelijk 104 doosjes geëlimineerd waardoor Veenendaal behoed werd voor een invasie van geocachers tijdens de Paasdagen. Ton L heeft van uit de Control Room de satelliet locaties aangepast waardoor er een bijzonder goed GPS signaal was.

Aan het einde van de tocht konden wij weer terug naar het Base Camp. Waar voor de verandering groene flesjes stonden te wachten op ons. Tot onze grote verbazing vonden wij een code woord, of eigenlijk meerdere code woorden. Hebben wij dan toch de bonus gemist? Wat betekend “De Lange Muur” ? En wat heeft Scherpenzeel hier mee van doen? Bos en Track deden een google poging en vonden al snel het antwoord: ” 2 maal 45 en 1 maal 36 aangevuld met 1 maal 87″ Met deze aanvullende informatie zaten wij een half uur later heerlijk te genieten van een Chinese maaltijd.

Na het afwassen (dank jullie wel Marian en Gerard) namen de mannen uit Lopik en Gouda afscheid! Tot volgend jaar en dan blijven wij ook slapen. 🙂 🙂

De Foto’s

 De Route

Sorry, the comment form is closed at this time.