jun 072015
 

Zoals altijd heeft geolol.nl haar eigen eigenzinnige events die zich overal in Nederland, België of Duitsland kunnen afspelen. Deze events hebben als doel om gezellig met vrienden te wandelen, fietsen en te geocachen. Dit keer was het de beurt aan Brielle om de geolol.nl mannen te ontvangen.

Er ligt een mooie trail langs het Brielse Meer welke een mooie prooi was voor de mannen uit de Lopikerwaard. In de vroege ochtend werd er verzameld bij John thuis, fietsen in en op de aanhanger. Nog even een bakkie koffie en met de auto van de BosFactor op naar Brielle.

Er was een boel opwinding want… Ging hij nu mee of niet. Jawel, hoor hij was erbij Arian! Voor de eerste keer mee de geololllers op pad, en dat was een tijd geleden dat wij met Arian hebben gefietst en ge-geocached. Arian had de taak toebedeeld gekregen om voor de broodjes te zorgen. MAN MAN wat ware die lekker, bedankt Arian 💡  💡

Op de heenweg kwam al snel de locatie ter sprake. WAT 😯  Naaktstranden, Ontmoetingsplekken voor mannen. Wat is dat voor een meer daar in Brielle. Gelukkig viel het allemaal wel mee en zagen wij een verdwaald cachebuisje en een donkerbruin verstopplekje:) buiten dat niets gezien. Na dat wij de fietsen in gereedheid hadden gebracht was het tijd voor cache nummer 1. De omgeving rook raar en zag er industrieachtig uit… echter nadat wij het fietspad opgingen was er een super mooi meer en een boel groen. Wat een mooi gebied. De caches lieten zich snel vinden. In het begin werden wij gevolgd door een Duitse meneer die meer dan gemiddelde aandacht had voor ons dan voor het geocachen:) Uiteindelijk raakte wij hem kwijt en hebben gelachen om wat hij van plan had kunnen zijn.

Dicht bij Brielle werd de omgeving mooier en kwamen wij bij de oude vesting! Wat een mooi plaatsje, daar komen wij later nog wel een keer terug voor een biertje.  Rondom het stadje probeerde Gerard een kanon te berijden, De bosfactor een beer aan te vallen, Arian zijn broodjes te verkopen en Ries en John waren druk bezig de Mountainbikes klaar te zetten voor de volgende etappe. Tegelijkertijd werd er gefilmd en gefotografeerd voor het nageslacht. Al met al werd het rondje van 113 caches in een uurtje of 5 afgerond! De bonus cache werd gevonden door sterk team werk, de cijfers die de locatie moesten opleveren waren niet helemaal compleet. Door logisch denken en combineren kwamen wij op een aannemelijke locatie. 

Na even van de zon te hebben genoten en vorkje te hebben weg gewerkt, konden wij op reis naar de prijs. En ja hoor, daar was de cache. Berekening goed, team werk goed en belangrijk. Trail geheel gevonden en gelogd. Wat doe je dan als stoere Nederlandse man?? Juist op zoek naar de beloning in de vorm van een biertje.

Dat ging niet zo heel erg makkelijk, wij waren aan de verkeerde kant van het water. Dus op de stalen ros naar de pont, 10 rittenkaart kopen (ons Zeeuwen benne zuunig), en op naar de kroeg in Brielle. al daar konden wij nog net van de laatste zon op het terras genieten met een lekker biertje in ons hand.

113 caches en 60KM later zijn wij weer terug gereden naar Lopik en lieten Brielle in verwarring achter en hoorde later dat het daar nog lang onrustig is geweest.

Al waren wij niet compleet als team hebben wij een zeer leuke dag gehad vol met lachen, fietsen, caches, lekker eten en drinken (dank Gerard), Stroopwafels (dank Bosfactor) en bovenal was het gezellig.

In oktober gaan wij weer op veldtocht. Wanneer??? Waar?? Zeg het Maar

De dag in 1 foto.

Geolol 2015

De route om het meer

Sorry, the comment form is closed at this time.