feb 242013
 

We survived the Geeste Cache Safari!

 En het was heel KOUD!

 Op vrijdagavond alle spullen bij John in de aanhanger gestopt, fietsen geladen zodat wij Zaterdagmorgen op tijd konden vertrekken voor onze Safari in Duitsland… Hmmm Ries check nog even het fiets cijfer voor Geeste, dat gaat van een 7 naar een 5 en de temperaturen dalen zienderogen. Voor de tijd die wij daar gaan door brengen blijken temperaturen tussen -6 en 0 de normaalste zaak van de wereld.

Zoals gebruikelijk wordt de vertrektijd een 15 minuten later maar dat is geen probleem, de aanhanger achter de Tiguan en hop daar gaan wij. in een kleine 2 uur en 15 minuten zijn wij in Geeste op een soort van recreatie terrein. Hier kan de auto makkelijk worden neergezet en de aanhanger kan aan een boom worden vastgemaakt dus alles is veilig voor onze tocht.

Lees verder door op het linkje aan de rechterkant te klikken.Ondertussen zetten Richard en Ton de fietsen weer in de juiste stand, Gerard verdeelt het proviand en John zorgt voor de GPS’n routen en verzorgt de auto. Jetzt geht Loss… daar gaan we. De eerste caches zijn dichtbij alleen hadden wij niet nagedacht dat het Stuwmeer op meer dan 25 meter hoger lag….. Dus klimmen met de MTB  😎 de eerste cache werd na 10 minuten gevonden en was het startsein voor een kleine 80 caches en 6 uur fietsen. 

Na 40 minuten kwamen wij aan bij het hoofddoel van de dag, een trail langs het Dortmunder kanaal in de richting van Meppen. zo’n 60 caches op een rijtje die allemaal makkelijk te vinden waren. Heerlijk de tijd om slap te kleppen, hapje eten drinken en wat al nog niet meer.  Langs het water was het wel koud maar om nu te zeggen tjee wat lastig nee dat niet.

Om een uur of 2 hebben wij bij de sluizen van Meppen een broodje gegeten om vervolgens via het dorp Meppen en de daaronder gelegen bossen weer richting auto te fietsen. Met hier en daar een cache natuurlijk.

Daar bleek dat de koude toch wel lastig begon te worden, iedereen was het redelijk zat en toch ook nog hongerig. Tijd voor een soepje. Aangekomen bij de parkeerplaats bleek dat het toiletgebouw open was en daar werd gretig gebruik van gemaakt! Er was ook nog een idee om in het invalide toilet te gaan koken… DDWN of te wel Dat dan weer Niet. Ton had ook overheerlijke hamburgers meegenomen… jammie.

285344_434695373273077_247460037_n[1]

Oja dit verhaal wordt kompleet gemaakt door de plaatselijke bevolking die aan het klootschieten waren met een heleboel drank, 

eerder waren wij al groepen tegengekomen maar geen idee wat het allemaal was. De mensen waren zeer vriendelijk en dachten dat wij het koud hadden en deelde Apfelkorn met ons 🙂 

Nadat wij alles hadden ingepakt was het tijd om te vertrekken  net voor Lingen nog een bakkie koffie gedaan en uiteindelijk  om 20:30  weer in Lopik. 

Zie hier onder de foto’s en de route….

Mannen het was weer een super dag!

Safari Route in Duitsland

[map style=”width: auto; height:300px; margin:20px 0px 20px 0px; border: 1px solid black;” bike=”yes” gpx=”http://geolol.nl/lolpress/http://dl.dropbox.com/u/24690300/geolol//Geeste_24022014.gpx”]

En wij hebben altijd nog de foto’s


“Jaarlijkse koude stage in Duitsland als voorbereiding op het komende geocache jaar”

From Geolol German Cache Safari, posted by John Kampman on 2/24/2013 (37 items)

Generated by Facebook Photo Fetcher 2


Sorry, the comment form is closed at this time.