mrt 312014
 

Eindelijk was het zover het “Geolol Voorjaars Dinges 2014” kon beginnen. Na maanden van voor bereiden, overleggen en reserveren waren wij er klaar voor. Gerard had voor een super mooie aanhanger gezorgd, Vincent was de chauffeur, Ries en Ton hadden het eten gepland en John had de caches, kaarten en locatie geregeld.

Om 10:00 uur afgesproken  bij John, aanhanger laden en onderweg naar Mol. De trip ging “smooth” en na iets meer dan 90 Minuten waren wij bij de locatie, althans dat dachten wij…. Belgen hebben een rare manier van straatnamen aangeven en als je denk dat je er bent moet je nog een paar kilometer.

Maar goed!! Bij de receptie aangekomen en te hebben ingecheckt konden wij niet direct in de blokhut.. Achteraf wel kunnen bedenken omdat het hier gaat om een park dat van de provincie is. Eerst dan maar eten en de aanhanger combinatie naast de hut parkeren. Dat treft een huis met een tuin en daarin een heuse picknick tafel. Uit de koelbox kwamen allerlei lekkernijen die wij ons heerlijk lieten smaken. Omdat de sleutel pas om 4 uur opgehaald kon worden besloten wij de paarden uit de trailer te halen en een begin te maken aan de serie van 200 caches!! Wij vingen aan bij nummer 198 of zo en onderweg was er tijd om hier en daar een extra mee te pikken. Al fietsend langs de mooie kanalen en kroegen kwamen wij bij nummer 32 wat het teken was om terug te gaan.

 

De avond begon met de buur-frituur van Ton, frikadellen uit de slaolie.. LOL de hele hut stonk naar een Belgisch Frietkot. De late avond gebruikt om een cacheserie op het terrein te doen en na een paar ijskoude jagermeesters op tijd naar bed om fit te zijn voor Zaterdag.

 Zaterdag begon met mooi weer, en een lange rit naar de startplek , omleidingen rare weggetjes en wat al niet meer. Uiteindelijk de combinatie naast een kanaal geparkeerd de paarden uitgeladen en op weg. Richting Zolder daar scherp terug draaien en weer richting auto. Precies aan de overkant van het kanaal ter hoogte van de auto geluncht, sterke verhalen verteld, gelachen en een plan voor de middag gemaakt. Ook de middag stond bol van omleidingen vele KM trappen maar onder het genot van het warme weer in België. Omdat wij in de avond Steppe Gras gingen eten, Vincent dacht dat wij hetzelfde moesten eten als de paarden, hadden wij besloten om rond 5 uur weer bij de stal te zijn. Dus na de laatste log geschreven te hebben bleek er ongeveer 80 km op de teller te staan. Op naar het eten……

 Turnhout, een paard wil er nog niet gezien worden… Maar het Steppe Gras was een ware traktatie. Vincent had een goede keuze gemaakt. Lekker een Leffe vooraf of meer, alleen John niet want die had voor de avond een andere naam. Namelijk Bob. Het zal wel aan ons gelegen hebben maar kort nadat Geolol.nl de zaak had betreden vlogen de Belgen het plein op. Vermoedelijk hadden de psychologen hun handen vol werk aan de mensen die last hadden van Plein Vrees AMAI AMAI alle Belgen waren niet echt blij. Na het grazen in de kroeg nog 2 caches gescoord en terug naar de hut om wederom te bed te gaan voor een nieuwe tocht op de stalen rossen.

Zondag…. D-day, gaat het lukken of niet. Gelukkig zijn de geolol mannen niet eigenwijs en houden ze zich aan het plan. Het plan was snel langs de laatste 70 caches te trappen en deze te scoren. Oeps toch niet, onderweg kwamen wij 5 sterren caches tegen, vieze plekken en wat al niet meer. Dit was genoeg reden voor de Geolollers om van het plan af te wijken en lekker uit hun bol te gaan. Zondag was de dag voor andere cachers die ook de Dalton trail aan het doen waren, wij hebben een groot aantal mensen gezien en gesproken en ervaringen uitgewisseld.

Mooi dan, alle 200 caches gelogd tijd om weer naar Nederland te gaan. Hut opgeruimd, mensen gedoucht  en aanhanger geladen.. Dat was nog een gedoe want op de weg terug van de 70 caches had het paard van Ton de achterdeur eruit getrapt! Met spanbanden en sterke verdoving van het paard was alles weer in orde gebracht en konden wij naar huis.

In Best nog ff een happie gegeten, het vuil uit België gedumpt!

Mannen het was een bere leuk weekeinde met geolol, fietsen, caches, lekker eten en nog meer.

Sorry, the comment form is closed at this time.