jan 082013
 

Garmin Oregon 600 series GPSr

Speciaal voor de gebruikers die maar niet kunnen wennen aan de grote Montana komt Garmin met een nieuwe serie GPSr in de Oregon types: de Oregon 600, Oregon 600t, Oregon 650 en de Oregon 650t.

Enkele nieuwe functies ten opzichte van de andere Oregon modellen:

  • Automatische helderheid beeldscherm
  • Te bedienen met handschoenen
  • Automatische oriëntatie: kan zowel staand als liggend gebruikt worden voor navigatie
  • Zaklamp, met veel mogelijkheden
  • Bluetooth en ANT+ draadloze communicatie, hiermee is het ook mogelijk om kaartmateriaal (custom kaarten) en foto’s tussen apparaten worden uitgewisseld
  • Geavanceerd Waypoint Management, selectie van meerdere waypoint voor bewerking is nu mogelijk
  • Programmeerbare knoppen en snelkoppelingen
  • 8MP camera

Kijk op de website van Garmin voor een vergelijking van deze vier nieuwe Oregon modellen.

 

Het eerste wat opvalt bij deze twee nieuwe modellen is het transreflectieve scherm dat bijzonder goed leesbaar is. Het is duidelijk lichtsterker dan dat van de oudere Oregon modellen. Volgens het filmpje werkt het aanraakscherm ook met handschoenen aan. Het scherm is nu eindelijk ook een multitouch type. De resolutie blijft evenwel gelijk: 240×400 pixels.

Er is ook ondersteuning voor de Russische Glonass-satellieten. Dit zou naar verluidt voor een nauwkeurigere en sneller positionering moeten zorgen.

De Dual-Accu techologie is ook nieuw voor de Oregon serie. Naast de geintegreerde NiNH accu kan je nog steeds de 2 vertrouwde AA-batterijen gebruiken. Inklusief batterijen wegen de nieuwe Oregons 210g. Da’s ongeveer 20g zwaarder dan de voorgangers.

Het aantal geocaches dat je kan opladen is nu ongelimiteerd. (Tenzij het geheugen propvol zit uiteraard.)

Naast ANT+ bezit het apparaat nu ook Bluetooth om draadloos gegevens uit te kunnen wisselen. Samenwerken met een smartphone wordt aldus ook mogelijk als je bv. Basecamp Mobile software gebruikt.

Bij de Oregon 650 kan de foto LED nu ook als LED-zaklamp gebruikt worden, indien gewenst. Het interne geheugen van dit apparaat werd tevens vergroot tot 8GB.  De 650 bezit een 8M camera en zou kwalitatief duidelijk beter zijn dan het voorgaande model volgens Garmin.

Men verwacht dat de Oregon 600 399EUR gaat kosten en de Oregon 650 479EUR. Wat de straatprijs zal zijn, moeten we afwachten.

 Posted by at 12:54 PM  Tagged with:

Sorry, the comment form is closed at this time.