okt 042015
 

Vincent heeft voor zijn 50ste verjaardag een MTB gekregen en dat was een mooie aanleiding om deze een keer uit te proberen tijdens een mooie toertocht. Nou die was makkelijk gevonden, John rijd al vaker de Bart Brentjens Challenge in het altijd mooie Eijsden. Dus  een week voor de tocht wordt verreden schrijven wij in voor de 40 KM en beginnen de voorbereidingen. Nu moet je weten dat deze tocht meestal wordt verreden met veel regen en bagger, maar deze keer leek het erop dat het super mooi weer zou gaan worden.

Bikkels

Bikkels

[map style=”width: auto; height:400px; margin:20px 0px 20px 0px; border: 1px solid black;” gpx=”http://geolol.nl/lolpress/http://dl.dropbox.com/u/24690300/geolol//40kmBBC15.gpx”]

In de week voorafgaand aan de tocht af en toe wat heen en weer geapp’ed en bepaald hoe en wat wij het gingen aanpakken. Fietsen klaar proviand ingeslagen, route nog een keer doorgenomen. Ready set go!!

Zondagochtend om 7 uur vanuit Lopik vertrokken, ik reed (John) en Vincent kon lekker relaxen en denken hoe hij de tocht ging aanpakken. Na 2 uur kachelen aangekomen in Eijsden, alwaar er direct op de auto werd geklopt bij het oprijden van de partkeerplek. Vincent Tuls en zijn makkers van Excelsior!!! Die mannen gaan voor de 100KM als onder deel van het NK. Goed dan , auto parkeren fietsen er af en startspullen halen. Vincent kijkt argwanend rond, wat een drukte en wat een bikers. Bij het verenigingsgebouw in Eijseden de rugnummers gehaald en weer terug naar de auto. Fietsen prepareren, uitzoeken wat we nu aan gaan trekken. Het werd wel warmer in de loop van de dag, dus starten wij met korte broek en armstukken wat achteraf een goede optie lijkt.

Op naar de start, en wij zijn niet de enige… Vincent moet in eens erg poepen 🙂 🙂 en het blijkt dat er maar 1 WC is waar je dat kan doen. Al met al duurt het een tijdje, maar het is belangrijk dat hij zich lekker voelt. Met een lichte aandrang op het zadel is het niet lekker, en zeker niet met deze rit. Op naar het startvak, nog een 30 minuten wachten en wij zijn ook onderweg.

De start gaat lekker, na een km een grindpad om in te komen en dan via de verharde weg naar de “back-roads” in de Belgische Voerstreek. Vincent zit lekker op zijn fiets maar geeft aan dat het makkelijker is zijn eigen tempo te rijden. Geen probleem wij zien elkaar bij de auto weer! And off we go!!!

Ready set go

Ready set go

Het parcours is super te rijden, geen bagger en lastige dingen maar heerlijke single tracks die me volle vaart genomen kunnen worden. Km na Km schiet onder de wielen door en voor ik het wist stond ik bij de eerste stop op 20 KM. Suikerkoekie en banaan en weer verder. Vincent lande wat later op die plek en maakte dankbaar gebruikt van de optie om ff op stoom te komen. Door de harde ondergrond lag de gemiddelde snelheid zeer hoog en vooral in afdalingen is dat lastig. Topsnelheden lagen tussen de 50 en 60 per uur naar beneden.

Het tweede deel van de rit was mogelijk nog sneller, een lastig klimmetje op een steile weg en vervolgens een rete snelle afdaling door een soort van park. Om vervolgens in Noorbeek flink over de knie te worden gelegd door een zware klim het dorp uit. Al met al wel te doen maar erruugghh lastig allemaal. Het laatste deel van de tocht gaat door een heel mooi deel van België, fruitbomen, maisvelden en vooral hele mooie weggetjes waar je je lekker kan uitleven met de bike.

Shit, daar is de laatste grindweg alweer en de finish is inzicht… Jammer het ging lekker. Net over de streep gekomen moest ik gelijk ff Vincent bellen. Hij zat lekker in de rit en was over de helft, het lastigste had hij nu gehad 🙂

Bosfactor Has Done it

Bosfactor Has Done it

Proof of evidence  for John

Proof of evidence for John

 

 

Een tijdje later was Vincent ook binnen en kunnen we stellen dat zijn vuurdoop was gelukt. Overleef je Limburg dan kun je overal in Nederland rijden. Het is nergens zo lastig als hier. Vincent Tuls en makkers tikken iets meer dan 4:30 uur af voor de 110KM van het NK. Ook beste tijden!!

Fietsen op de auto omkleden en op naar huis! Een mooie en vooral gezellig dag voorzien van alle MTB ingrediënten die Nederland te bieden heeft.

Wanneer start de inschrijving voor de 2016 versie 😉

Sorry, the comment form is closed at this time.