mrt 302013
 

En toen was het zover! Na een maandje of 2 routes bedenken, vragen op papier zetten en presentatie maken was het 30 Maart geworden! Om half 11 verzamelen in ’t Witte Paard in Cabauw met Connie en Leon. Voor hun was het extra spannend om dat het initiatief van Struinen en Vorsen best belangrijk is om ons stuk van de Lopikerwaard op de kaart te zetten.

De dag begon wel aardig, koud maar zonnig. Rond 12 uur begon het te sneeuwen en de wind trok aardig aan….. De mensen lieten het afweten, 2 wandelaars uit de Bommelerwaard dronken een bakje koffie in ’t Paard en vervolgden hun weg nadat wij ze hadden uitgelegd wat er vandaag te doen was. Uiteindelijk besloten ze dan ook de route te lopen en hier en daar bij de B&B of andere gelegenheden te stoppen. Vanaf ’t Witte Paard vertrok er een huifkar richting de molen en Gerard, Mandy en John besloten mee te gaan om bij de molen te kijken. Het was een mooie gelegenheid om te zien hoe de molen is opgeknapt en hoe het gerestaureerde zomerhuis er uit ziet.

Gedurende de ochtend zijn er steeds meer mensen onderweg Tussen Lek en Wetering en een rondje langs de deelnemers leert dat er best wel wat mensen geweest zijn. Bij de 1 wat meer dan de ander maar iedereen is enthousiast en zeker van plan de volgende keer weer mee te doen. De deelnemers onderweg vinden het ook allemaal mooi en genieten van het iets mooiere weer en al het moois wat ze onderweg tegen gekomen zijn. 

Het initiatief van Struinen en Vorsen is goed en verdient zeker een vervolg, en met een paar kleine aanpassingen gaat een volgende editie een spetterend succes worden. De mannen van Geolol.nl zullen wellicht ook een rol spelen tijdens de dag die in september plaats gaat vinden.

Hier onder de GPS route die gelopen kon worden en een aantal foto’s van verschillende locaties

 

 


View Landschapsafari 30 Maart 2013 in a larger map


From LandschapSafari 30 Maart 2013 tussen Lek en Wetering, posted by John Kampman on 3/30/2013 (10 items)

Generated by Facebook Photo Fetcher 2


Sorry, the comment form is closed at this time.