dec 272015
 

Kerst 2015 bijna het einde van een mooi jaar. Dit jaar vielen de kerstdagen rondom het weekeinde waardoor de welbekende 3de Kerstdag op een zondag terecht kwam. Om deze dag nu eens anders dan anders te doen hadden Gerard en ik (john) besloten een MTB toertocht te gaan doen in Wageningen. Mooi gebied, lekker vlak en met een beetje mazzel met deze winter een mooie dag om een ommetje te maken.

En ja hoor het weer op deze 27ste December was helemaal super. Zonnetje, beetje wind en maar liefst 12 graden. Okay dan , het plan was makkelijk. Om 8:15  Gerard oppikken , snel een bakkie doen en onderweg. Zo gezegd zo gedaan!!!!  Voor de verandering was ik eens eerder uit mijn bed gevallen en al om 8 uur bij Gerard.!!!! Bakkie koffie kon wat langer duren en na de locatie in het navigatie systeem te hebben gezet gingen wij onderweg. 

De rit naar Wageningen is 45 minuten en hoe dichter wij bij Wageningen komen neemt het aantal autos met achterop fietsen alleen maar toe… Zou daar iets aan de hand zijn. Op de APP van WTC Nieuwegein had ik begrepen dat mijn Zondag-groep ook zou gaan….. Hallo die waren er al om half negen. Achteraf wel slim idee , maar aan de andere kant die wilde de 60KM rijden en wij waren ingesteld op de 45KM route.

Goed dan, dichtbij de start aangekomen is het toch wel heel druk, op een parkeerplaats een km of 2 van de start zetten wij de auto neer en het feest kan beginnen. Op naar de start…. nou dat valt tegen. Wij waren blijkbaar niet de enige die wilde fietsen. Het duurde 20 minuten voor ik Gerard en mijzelf had ingeschreven en had betaald.

 

Inschrijven... maar dan anders

Inschrijven… maar dan anders

Na de formaliteiten en het in ontvangst nemen van de tegoedbon voor de Oliebol (niet genomen trouwens)  gaan wij op pad voor de 45KM track die voor ons ligt. Door het mooie weer van de afgelopen periode is de ondergrond lekker hard en is het gemiddelde lekker hoog. De drukte valt wel mee want je kan overal normaal rijden, uitgezonderd die 2 of 3 wieler-nerds die je bijna uit het parcours stuiteren. Nou ja die horen er blijkbaar bij. Bij KM 15 kan ook 17 zijn geweest… was daar de verzorgingspost. Gerard en ik vonden het nog wel snel maar ja je kan het niet veranderen, ik snel een bakkie en Geard niets.  Erop terugkijkend hadden we het beter niet kunnen doen, helemaal uit het ritme 🙁  Het gedeelte na de stop was anders, iets natter en wat meer single tracks door de bossen.

Wat wel mooi was, was de tocht over de heide, een langgerekt lint van fietsers op weg naar … het einde gokken wij trok door het gebied. Op een bepaald moment hadden Gerard en ik iets van..Hey hier is het bekend. En ja hoor wij doorkruiste het gebied wat wij 2 weken geleden met de Geolol.nl mannen hadden gewandeld. Wel gek om het nu vanaf de fiets te zien waar wij geploeterd hebben. 

Op dit stuk maakte Gerard kennis met de bosgrond, Eigenlijk was hij stiekem vlaggetjes aan het zetten voor openhaardhout wat wij later wilde ophalen 🙂 gelukkig heeft hij niets aan de val overgehouden. Niet veel later zagen wij iemand die van zijn voorwiel een Donut had gemaakt, die had minder geluk gehad.

Voor wij het wisten waren wij weer terug bij de verzorgingspost en via deze plek weer op weg naar het clubgebouw van de organiserende wielerclub. De laatste km’s waren lastig en zwaar, mede door het feit dat de tocht uiteindelijk 52KM was in plaats van de 45KM die op het routebord was aangegeven. Hierdoor stel je jezelf toch ff anders in. Lopikse bikkels laten zich niet makkelijk aan de kant zetten dus doorbijten en afmaken die tocht.

Om half 1 stonden wij weer bij de auto, 52KM op de teller, lekker gefietst en genoten van de omgeving!! Op naar de volgende tocht

Silent Witness....

Silent Witness….

 

De afgelegde route: 

Sorry, the comment form is closed at this time.