GDTKEOEN: Geolol Doopceremonie Tussen Kerst en Oud en Nieuw

 geolol  Reacties uitgeschakeld voor GDTKEOEN: Geolol Doopceremonie Tussen Kerst en Oud en Nieuw
nov 072019
 

28 December is het zover.. GEOLOL.nl gaat weer eens op pad! Waarnaar toe dat is nog een raadsel maar leuk wordt het wel!


				
 Posted by at 5:28 PM

Geolol MTB Challenge Amerongen Leersum

 Arian, geolol, guppie, lepman, Naafs&Co, Track_leader, tuitje, veldtocht  Reacties uitgeschakeld voor Geolol MTB Challenge Amerongen Leersum
mrt 232016
 

17 April, 1 Mei of 8 Mei zijn de mogelijke data voor de Geolol MTB Challenge. De bedoeling is om met ons kluppie bergje op en bergje  af te gaan op het parcours van Leersum en Amerongen. Uitdagend, vragend en bovenal afmattend. Diepe dalen, snelle kommetjes en heerlijke afdalingen waarbij de snelheid kan oplopen tot boven de 50KM/u. Oja er zitten ook 2 zeer zware klimmetjes in. Je kan lekker doortrappen in de juiste versnelling en heerlijk omhoog klimmen, de beloning daar is zoet….. je raad het al een afdaling.

Dus zet je fiets in het vet, 1.5 Bar lucht in de banden. Gevulde bidons en zeg ja tegen de uitnodiging…. Heb je geen MTB geen nood ik heb nog een maat L in de schuur hangen die je kan gebruiken.

Na het fietsen is er tijd om ergens uit te blazen en misschien te lunchen…

Zie ik jullie daar????

Delft <> Hoek van Holland <> Delft 18 Maart

 geolol, Martin, Track_leader  Reacties uitgeschakeld voor Delft <> Hoek van Holland <> Delft 18 Maart
mrt 182016
 

Ongeveer 2 keer per jaar proberen Martin Hage en ik een fietstocht in Nederland te doen, de ene keer geocachen wij op de route die wij uitgekozen hebben de andere keer is het gewoon lekker fietsen. Dit keer was het gewoon lekker fietsen en praten over van alles wat het leven te bieden heeft en wat je bezig houdt.

De afgelopen tijd was er door van alles en nog wat niets gepland en vandaag 18 Maart was uiteindelijk de dag om er op uit te trekken. Om 9 uur afgesproken in Delft bij Martin. Eerst een bakkie koffie en de route doornemen. Ik had een route gevonden die ons via Schipluiden naar Hoek van Holland zou brengen. Door gebruik te maken van de Fietsbond routeplanner hadden wij een natuurroute gevonden dwars door de polders in het Westland.

Om 10 uur op de fiets en op naar Schipluiden, langs IJsbrand Chardon de bekende vierspan menner, naar de polder achter Schipluiden. Na een km of 7 fietsen komen wij bij een ketting veerpont welke ons naar de overkant van de Duif Polder moet brengen. Wij moeten zelf de pont bedienen en met vereende krachten komen wij aan in de Duif Polder. Dat brengt ons bijna in het kassengebied. Snel vervolgen wij onze weg en verrek wat zien wij daar, asielzoekers?? Wandelaars?? Oude mensen die de weg kwijt zijn??? Je weet niet wat je ziet 100 mensen door de akkers aan het wandelen en een beetje radeloos kijken. Weest gerust het was een begeleide wandelroute voor oude mensen, tja je weet maar nooit.

Als je denkt dat je alles hebt gezien …. dan opeens duikt er een heuse zeehond op in de Nieuwe Waterweg, Martin en ik nog roepen en proberen de zeehond te lijmen met koekjes maar die wist wel beter… JE denkt natuurlijk ja ja, maar even later een dierenambulance en een politiehelikopter boven het water om te kijken wat er aan de hand was. Nee wij hadden niet gebeld met 112.

Op deze manier kwamen wij aan in Hoek van Holland en schoven aan voor koffie met gebak in Strandtent Royal, hier was ik met de vriendenclub in Augustus vorig jaar om mijn verjaardag te vieren. Na de koffie weer op de fiets om tegen de wind in richting Kijkduin te trappen, de wind was sterker dan wij dachten en dat maakte de route te samen met een beetje regen zwaarder dan gedacht.

In Kijkduin aan gekomen  stegen wij af bij het altijd gezellige Pondarosa voor een heerlijke lunch, het nadeel van deze plek is dat je in de warmte heerlijk rozig wordt en alleen nog maar wil blijven zitten. No way wij moten nog verder. Met ongeveer 45 op de teller en nog 11 te gaan moesten wij verder. Dus op het zadel maar weer nadat zowel Martin als John wat kwijt waren en eerst gecheckt moest worden of alles er wel was 🙂 voor beide stoere mannen is dat een normale gang van zaken.

Rond kwart voor 3 arriveerden wij moe en voldaan weer in Delft en dachten al weer voorzichtig aan een andere tocht. Terugkijkend op de route moet je wederom concluderen dat Nederland heel mooi is en dat je vaak maar half weet dat mooie plekjes om de hoek te vinden zijn.

 

Route